Reizen met eigen camper
 reisridders


Zuid Amerika              

           Dit zijn de landen die we gaan bezoeken  


Argentinie

Chili

Uruquay

Brazilie

 

Bolivia

Peru

Equador

Columbia

  

In Deel 1 staat/komt onze reis, die we van 26 oktober 2011 tot 4 april 2012 gemaakt hebben voor een  verslag van deze eerste reis door Zuid Amerika ga naar www.reisridders.nl         

                                                                 
                                                                    Het weer in: Zuid-Amerika  
                
      Kies De voorbereiding  als jullie willen weten hoe onze voorbereiding er ongeveer uit zag.    

Zuid-Amerika is een continent op het zuidelijk halfrond, ten zuiden van Noord-Amerika en ten noorden van Antarctica. Het continent wordt in het westen door de Grote Oceaan en in het oosten door de Atlantische Oceaan begrensd.

       

Zuid-Amerika wordt van Noord-Amerika gescheiden door de Darién Gap op de grens van Colombia en Panama. Soms wordt het Panamakanaal als grens vermeld, in dat geval behoort de oostelijke helft van Panama ook tot Zuid-Amerika

 

Klimaat

Zuid-Amerika ligt voor een deel in een warme of tropische zone (tot ong. de Steenbokskeerkring) en voor een deel in een gematigde zone (ten zuiden van de Steenbokskeerkring). Vrijwel alle klimaatzones (van tropisch regenklimaat tot polair toendraklimaat) komen voor in Zuid-Amerika.

Zo heeft de Andes een hooggebergteklimaat. Ten oosten van de Andes zijn de variaties in de natuurlijke begroeiing groot. Het grootste gedeelte van het continent heeft een tropisch klimaat met als natuurlijke begroeiing regenwoud. In het zuiden gaat het regenwoud over in de pampas en nog zuidelijker in nog gematigder begroeiing. 


 
E-mailen
Map