Reizen met eigen camper
 reisridders

Belizehttps://strato-editor.com/.cm4all/uproc.php/0/Midden%20Amerika/vlag%20Mexico.gif?_=177fce0b990

Belize (vroeger Brits-Honduras) is een Centraal-Amerikaans land, en grenst aan Mexico in het noordwesten en Guatemala in het zuiden en westen. Aan het oosten grenst het aan de Caribische Zee. Staatshoofd is Koningin Elizabeth II en het land is lid van het Britse Gemenebest.

Het land heeft weinig hoogteverschillen. De Philip Goldson International Airport ligt ongeveer 15 km ten noorden van Belize-stad. In het land worden Engels (officieel), Spaans, Q'eqchi', Mopan, Yucateeks Maya, Plautdietsch en Garifuna gesproken. Het land ligt aan de Caraïbische Zee, en heeft daar een aantal eilanden, waaronder Ambergris Caye, Caye Caulker en de Turneffe-eilanden. De meeste eilanden (doch niet het grootste eiland Ambergris Caye) zijn koraaleilanden

 


18 april: Belize

De grensovergang gaat vlotjes. In 2uur zijn we Belize binnen.
Het landschap is opener en vlak met brede bermen en alles is groen. Er zijn heel veel verbrande stukken, die gecontroleerd worden afgebrand. Het rookt overal. Het lijkt wel het land van de verschroeide aarde. Er staan veel huizen op palen.

          verschroeide aarde

huis op palen

Crooked Tree Lodge Crooked Tree Lodge

We staan hier bij Crooked Tree Lodge en hebben er morgen een rustdag. Het is ’s nachts wat vochtig, dus goed om te slapen. We gaan hier ’s morgens met een gids/ vogelaar vogels spotten. Het is anders dan we verwachten. We kunnen bijna geen vogel fotograferen en dat is jammer.


met de vogelaar op pad

Maar……het is heel knap van de vogelaar, hoe die van verre vogels ziet en herkent. Hij laat ons mee genieten door zijn supergrote kijker. Schitterend! (Later spotten we zelf nog meer vogels).
De mooiste grote vogel, die we wel kunnen fotograferen is de tijger-reiger.

Ook laat de gids ons de Cashewnotenboom zien met gele en rode vruchten, waaronder de noot hangt. De vrucht zelf is zoet en je kunt het sap eruit zuigen. ’s Middags hebben we aan de Lagune gezeten, want daar waait het aardig en is het goed uit te houden     

Fotogalerij vogels spottenhet is heerlijk vertoeven aan de watrekant


Na een twee daags verblijf in Belize gaan we weer verder en verlaten we Midden Amerika en steken de grens met Mexico over.

Mexico

 
E-mailen
Map