Reizen met eigen camper
 reisridders

. Fraser Island

Fraser Island is één van de populairste eilanden aan de oostkust van Australië. 

Het aparte aan dit eiland is dat het eigenlijk één grote zandbank is. 
Het hele eiland bestaat enkel uit zand, er is geen aarde, geen klei en geen verharde wegen.
Het eiland is begroeid met allerlei bomen en planten, en er zijn zo´n 200 meertjes op het eiland. 
Daarnaast zijn er ook zandduinen, die je het idee geven dat je in een woestijn rondloopt, heel mooi!

donderdag 2 mei

Om 06.30 uur reveille, want we moeten  om 08.15 uur klaar staan voor de boot.
Dit is vlakbij alleen de weg oversteken. Shara, onze gids en chauffeuse, bracht ons op de boot.De oversteek vanaf Hervey Bay duurt ongeveer 1 uur. Het was een gemêleerd gezelschap, Australische toeristen, Duitsers, Zwitsers een paar Engelsen en wij als enigste Hollanders

Rainforest

Bij aankomst op het eiland rijden we eerst over een zandpad dwars door een Rainforest. In het begin regende het behoorlijk , maar toen het opklaarde konden we uitstappen en maakten we een wandeling door het regenwoud. (zie foto)We rijden naar Happy Valley, waar we een heerlijke lunch krijgen aangeboden. Na de lunch gaat het over het strand richting Eli Creek. Het zonnetje schijnt en er is gelegenheid voor een duik in het meer.We zien hier de eerste keer Dingo's in het wild. Dingo's zijn verwilderde huishonden. Dit kan al 10.000 jaar geleden gebeurd zijn, in ieder geval lang voordat Westerlingen Australië ontdekten en koloniseerden.

Dingo's leven in vergelijkbare groepen als wolven. Een groep jagende dingo's kunnen kleine kangoeroes vangen en ook schapen. Dat laatste maakt ze niet erg geliefd bij de Australiërs. Om hun vee te beschermen heeft men enkele delen van Australië hermetisch afgesloten voordingo's met eindeloos lange rasters.

Dingo's vervullen ook een nuttige taak in Australië doordat ze helpen om het konijnen overschot enigszins te beperken

                                Dingo's

                        de Maheno

                         Indian head

We rijden weer over het strand terug langs het bekende wrak van de "Maheno".
Bij ons zouden ze het opruimen, maar hier ligt hij al vanaf 1935 als toeristische attractie

                                          Coloured sands

                                            Coloured sands

De volgende stop was bij "The Coloured Sands" Dat deed zijn naam eer aan. We zien prachtig gekleurde zandrotsen.
Daarna zijn we doorgereden naar Indian Head. Op de top had je een prachtig uitzicht op de azuur blauwe Pacific.
Van daaruit naar de Champagne Pools. Een soort ronde whirlpool bekkens, waarin het water van de Pacific dan bruiste.
Op de terugweg zijn we weer langs het scheepswrak gereden, maar het regende. Daarom weinig en geen mooie foto's kunnen nemen. Om 17.00 uur kwamen we weer in Happy Valley aan en werden onze kamers toegewezen. We hadden gelukkig een twee persoonskamer. Voor het eten drinken we met zijn allen nog wat en 's avonds is er een heerlijke en gezellige barbecue.

vrijdag 3 mei 

We worden wakker met allebei een zeer lichthoofd, toch iets te veel gedronken.
Na een goed ontbijt vertrekken we om 08.30 voor de tweede en laatste dag op het Fraser Island .
Het zonnetje scheen en we zagen een strak blauwe lucht. In de buurt van Lake Wabby werden we gedropt en moesten nog bijna 2 km. lopen door bos en zandduinen voordat we bij het meer kwamen. Hier kon je heerlijk zwemmen. We moesten via een ander pad terug wandelen naar het strand, waar de Four Wheel Bus weer klaar stond om ons naar Central Station te brengen voor een Picknick. Het Central Station eens het centrum van de houtindustrie op het eiland.
We maken daar een "boardwalk", een wandeling langs een klein stroompje, wat ontzettend mooi was vanwege zijn prachtige palmen en andere plantengroei.                 

Lake Birrabeen

Na de picknick gaan we naar Lake Birrabeen, waar we weer gezwommen hebben. Het zand was daar werkelijk super wit.
Na 2 mooie dagen op Fraser Island gaat het eind van de middag weer met de boot terug naar het vasteland.
Voor iedereen die de oostkust van Australië bezoekt een echte aanrader.


zaterdag 4 mei

Van Hervey Bay naar Rockhampton. Onderweg niet veel te zien. Na wat stops voor koffie en lunch gelijk doorgereden naar Rockhampton. Iets voorbij Rockhampton het Heritage Village bezocht. Een historisch dorpje, wat je niet alleen kan bezoeken, maar ook allerlei dingen nog kan doen, zoals koeien melken, paardrijden en met een paardenkoets mee of een rondrit maken met een oude bus, wat wij gedaan hebben.

In het oude kerkje worden regelmatig huwelijken gesloten ,ook toen wij er waren.  

 
Van Heritage Village naar de Capricorn Caves zo'n 25km. noord van Rockhampton. 
De spectaculaire Capricorn grotten, zijn een uniek systeem van bovengrondse grotten in een kalkstenen bergrug.
Het was werkelijk heel mooi met zelfs een kerkje in een van de grotten en ontzettend veel vleermuizen.
Na het bezoek aan de grotten gaan we naar het iets verder gelegen Yeppoon. We staan nu op het Causeway Caravan Park
Het park is prachtig gelegen aan een meer.

Zondag 5 mei  

Wilma met krokodil

We gaan 's ochtends eerst naar "Koorana Crocodile Farm". We krijgen eerst een film te zien hoe de krokodillen worden uitgebroed en groot gebracht. Daarna krijgen we een rondleiding over de farm. Heel interessant. 
De krokodillen boerderij neemt geen krokodillen uit het wild.
Alle eieren worden uitgebroed door broedmachines en van het leer van de volwassen exemplaren worden handtassen, portemonnees, hoeden  enz. gemaakt. Ook worden er allerlei vlees producten van gemaakt.

                                          Rond de middag gaan we verder richting Mackay. We rijden nu zoals gisteren langs de Bruce Hwy. Het landschap onderweg is niet zo mooi als het eerste stuk tussen Sydney en Brisbane. We zien wel hele kudden schapen voor de rest is het behoorlijk droog en saai . Het laatste stuk naar Mackay was het landschap weer iets groener. Het is nu wel behoorlijk warm geworden en de airco doet goede diensten. We staan op een "Big 4" camping , genaamd "Beach Tourist Park".

Maandag 6 mei
We wilden nog wat boodschappen doen maar alles was dicht i.v.m. "Labourday" Daarna langs de Pioneer river gelopen met zicht op de Forgan bridge. Daarna richting Proserpine en Arlie 
Beach. Op de weg was het heel erg rustig en het was flink bewolkt.

In Proserpine bij een informatie kantoor, die je bijna overal langs de snelwegen ziet, een trip geboekt naar het Great Barrier Reef.
Deze trip staat voor morgen op het programma.
Tussen Proserpine en Airlie Beach, 15 km vanaf de Hwy, naar de Creekfalls geweest. Van daaruit richting Arlie Beach, waar we om 13.30 aankwamen op onze camping "Airlie Cove". 's Middags wat boodschappen gedaan en het plaatsje bezocht. Toen we terug kwamen op de camping kwamen we een zwitsers stel tegen, die we op Fraser Island ook ontmoet hadden. Samen een biertje gedronken en wat info uitgewisseld. Tegen de avond zien we tijdens een wandeling op de camping nog een paar possums.
We gaan vroeg naar ons mandje, want morgen is de excursie naar de Whitsundays en het Great Barrier Reef.

Fantasea cruise

 

Dinsdag 7 mei 
We worden 's morgens vroeg opgepikt bij de camping en naar Shute Harbour gebracht, waar de boot, een high speed catamaran, al klaar lag voor de "Fantasea tour" zo heette de geboekte tour, naar het Great Barrier Reef. 
We varen eerst langs twee eilandjes, South Molle Is en Hamilton Is, om mensen op te pikken.
Op Hamilton Island staat een flat van 21 verdiepingen, wat werkelijk geen gezicht is op zo'n prachtig eiland. Over horizon vervuiling gesproken. Daarna was het nog ongeveer 2 uur varen naar het Great Barrier Reef. 
 

 

kaart Great barrier Reef

Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld.
Het ligt in de Koraalzee, ten oosten van de staat Queensland, parallel aan de noordoostkust van Australië. 
Het Great Barrier Re ef is de grootste toeristische attractie van Australie en tevens een belangrijk natuurlijk gebied dat sinds 1981 op de werelderfgoedlijst is geplaatst. 

Wilma schrijft in haar dagboek "Wat een ruwe zee, nog nooit zo meegemaakt. Afschuwelijk" Het was inderdaad een beetje ruw en de golven sloegen tegen de ramen, wat het allemaal een beetje ernstiger deed lijken.
Ze zag dan ook wat witjes om haar neus met een spuugzakje voor de pak. Gelukkig niet nodig gehad.
Ik had me opgegeven voor een introductie duik en kreeg tijdens de trip uitleg over het duiken.
Aangekomen bij het Reef meerden we af langs een ponton en was het ook heel erg rustig.
Je kon van alles doen. Met een mini onderzeeboot of glasbodem boot mee. Je had natuurlijk de mogelijkheid om te snorkelen en te duiken en je kon zelfs een vlucht over het reef maken met een helicopter.
We gaan eerst met de mini onderzeeboot mee en na de lunch, die uitstekend verzorgd was, krijg ik mijn eerste introductie duik van mijn leven.
Dat we dit toch nog allemaal mee mogen maken. Wat een pracht (Amazing)!!! Werkelijk schitterend hoe het leven onder water er uit ziet op zo'n koraalrif. De duik is opgenomen met een onderwater camera, welke je na afloop kon kopen. Trouwens ook met de onderzeeboot zien we de prachtigste vissen en koralen.

prachtig koraal Rifgezien tijdens mijn duik


Wilma heeft 's middags heerlijk liggen zonnen op het dek en ik ben nog wezen snorkelen.
Eind van de middag gaat het weer richting kust. Het is gelukkig wat rustiger geworden en tegen 18.00 uur komen we weer op de camping aan.  
Wat een verschrikkelijk mooie dag. Een om in te lijsten. Heb hier trouwens besloten om mijn duik brevet te gaan halen, wat ik ook later gehaald heb op een vakantiereisje naar Egypte (Hurghada).
's Avonds sluiten we deze bijzonder mooie dag, samen met een Australische familie af, onder het genot van een biertje en een hapje. 
Toch werd deze dag helaas afgesloten met een triest bericht, dat Pim Fortuyn gisteren was doodgeschoten.

Wilma met Koala

Woensdag 8 mei
In Airlie Beach nog wat inkopen gedaan en tegen 10.00 uur weggegaan richting Bowen, waar we lunchen, met als eindbestemming Townsville. We rijden voornamelijk over de Bruce Hwy. Het landschap is weer aardig dor maar in de buurt van Townsville zien we enorme suikerriet plantages. Het is behoorlijk warm en de zon heeft de overhand.
We gaan, voordat we een camping op gaan zoeken, eerst naar het Billabong Park, wat 17 km. voor Townsville ligt.
Ook dit park is werkelijk heel erg mooi. Je kunt er niet alleen veel dieren zien, maar je kunt er ook verschillende vasthouden, zoals de Koala.   
We staan nu op een Big 4 camping, welke precies aan de Highway is gelegen en naast de camping een benzine station.
Het valt gelukkig allemaal wel mee en ondanks, dat het langs de Hwy is gelegen, is het er aardig rustig
.

Donderdag 9 mei                                                 
We staan weer bijtijds op, want we willen vandaag naar Magnetic Island.  Magnetic Islandis een eiland in de Australische deelstaat Queensland, net voor de kust vanTownsville. Het eiland heeft een oppervlakte van 52 vierkante kilometer en is bergachtig. Magnetic Island is bereikbaar per veerboot vanuit Townsville.

we steken over naar Magnetic Island
op Magnetic Island

De hoogste berg op het eiland is vernoemd naar Kapitein Cook:Mount Cookis 497 meter hoog
We parkeren onze camper bij de haven en gaan om 08.15 met de boot over. De overtocht duurt niet langer dan 15 min.
We huren een "Moke", een soort buggy om het eiland te bezichtigen.

We rijden langs verschillende baaitjes zoals Picnic Bay, Nelly Bay, Geoffrey Bay, Florence Bay en Horseshoe Bay. Elk baaitje heeft zo zijn eigen eigenschappen. Op de een kun je goed duiken op de andere kun je weer beter zonnen en zwemmen. Horseshoe Bay is nu zo'n typisch baaitje waar je heerlijk kunt zonnen en zwemmen, wat we dus ookgedaan hebben. Je moet er wel tussen de netten zwemmen, want vrij zwemmen is gevaarlijk vanwege de Jellyfish. (kan dodelijk zijn) Fish is eigenlijk geen goede benaming, want het is een zeer giftig doorzichtig kwalletje met hele lange tentakels.

Wezen zwemmen tussen de netten
De Jourama Falls

Na de middag vertrokken we weer van het Magnifieke eiland, dat kun je wel zo stellen, want we wilden door naar Mission Beach, waar we Mischa zouden ontmoeten. Die zou met de bus uit Cairns naar Mission Beach komen.
We hebben de Bruce Hwy snel gevonden en rijden nu richting Ingham. Wilma had gezien dat er nog een waterval, de Jourama Falls, onderweg te zien was, dus moest deze bezocht worden. Het was 19 km voor Ingham en 6 km van de Hwy. Het was niet zo'n spectaculaire waterval, maar wel een heel mooie natuur.
We reden pas om 15.30 uur weer richting Mission Beach. Om 17.30 uur kwamen we op een Big 4 camping in Mission Beach aan, maar wat we zagen, was geen Mischa. (Hoe is dat nu mogelijk?)
Het Hostel in Cairns opgebeld in die wisten te vertellen, dat hij pas om 18.00 uur vertrokken was.
We zijn toen eerst maar gaan eten en later ben ik de stad ingegaan om te vragen of er ergens een bushalte was voor de Greyhound. Die waren er dus meerdere. Op goed geluk ben ik er maar bij een gaan staan en jawel na een half uurtje wachten stapte hij als laatste uit de Greyhound bus.
Wat een weerzien ! Vlug naar de camping naar Wilma en na weer een enerverende, maar leuke dag vallen we gedrien, na lang bijgepraat te hebben, in een heerlijke slaap.

Herenigd op het strand van Mission Beach

Vrijdag 10 mei
We hebben nog een paar dagen om in Cairns te komen en besluiten daarom, om niet langs de kust maar door "Atherton Tablelands" te rijden.                            
Het gebied staat bekend om zijn prachtige natuur en zijn vele watervallen.
We rijden langs de Palmerston Hwy en bezoeken als eerste van de vele watervallen de "Mungalli Falls" daarna de Elinjaa Falls en als laatste de bekendste waterval "Milla Milla". Bij de Milla Milla Falls zwem ik met Mischa tot achter de neerstortendewatermassa. Ook brengen wie die dag nog een bezoek aan "The Curtain Fig Tree" voordat we naar Yungaburra gaan. In Yungaburra had Mischa het hostel  "Walliby""geregeld (kende de eigenaars) waar we zouden overnachten. We sliepen met z'n drieën op een kamer.  
Mischa is die avond nog met een nacht kanotocht mee geweest en wij hebben op tijd ons bedje opgezocht.

samen bij de Mungalli Falls


The Curtain Figg


Zaterdag 11 mei

Lake Barrine

Na het ontbijt rijden we naar Lake Barrine en lopen de Rainforest walk. Lake Barrine is net als Lake Eacham een kratermeer.
Je kunt een mooie wandeling van zo'n 4 km. rond het meer maken. Tijdens de wandeling zien we een paar Dragons wat schildpadden en verschillende mooie vogels.

Serpent Hostel

Na de wandelingen rijden we richting Atherton, Mareeba en Kuranda naar onze eind bestemming Cairns.Hier logeren we in het wel heel erg mooie hostel "Serpent Hostel Resort", waar Mischa stage loopt.Bij aankomst worden we vriendelijk ontvangen en kunnen zelf een kamer uit zoeken.Hier zullen we blijven tot 18 mei. Het is de bedoeling dat we hier wat relaxen, maar Mischa heeft een hele planning opgezet.Van rusten zal niet veel komen, maar wij zijn hier tenslotte naar toe gekomen om wat te zien, niet waar! Eind van de middag brengen we eerst onze camper naar het inleverstation (drop off) van KEA campers in Cairns. We hebben in totaal 3800 km. gereden en op uitzondering van de lekkage aan onze dakramen geen problemen gehad.Het is ons uitstekend bevallen. Voor herhaling vatbaar.'s Avonds gaan we lekker uit eten en komen in een BYO (Bring Your Own) restaurant. Dit betekent dat het restaurant geen vergunning heeft om alcoholische drank te verkopen. We moeten het zelf meenemen en ze zetten ons meegenomen bier en wijn keurig in de koelkast en als we er om vragen serveren ze het keurig uit. Wat wil je nog meer.

Tjapakai dans theater

Zondag 12 mei
Veel rust is ons niet gegund, want er staat een tripje naar Kuranda op het programma.
We gaan eerst met het busje van het hostel naar "Tjapukai" een Aboriginal Culture Park.
Het park ligt op loopafstand van de Skyrail, die ons later naar Kuranda zal brengen.
We krijgen een mooie show te zien van dans en muziek en krijgen een demonstratie van oude cultuur gebruiken, zoals speerwerpen, boomerang gooien en boogschieten.
Daarna gaan we, zoals gezegd met deSkyrail naar Kuranda. De skyrail is een kabelbaan van 7,5 km lengte en gaat over het regenwoud naar Kuranda. Onderweg zijn enekele tussenstops. Je hebt werkelijk een prachtig zicht over de omgeving en het woud.  We bezichtigen 's middags het dorpje en de plaatselijke markt en gaan met de "Kuranda Scenic Railway"weer terug naar Cairns. De Kuranda Scenic Railway is 34 kilometer lang, de 100 jaar oude treinrails klimt meer dan 300 meter over tropisch regenwoud, en gaat door 15 tunnels, maakt ongeveer 98 bochten en gaat over zeer vele bruggen. Zo dat is een mondvol.
Je rijdt langs valleien, watervallen enz. Het is heel fascinerend!
We komen om ongeveer 18.00 uur weer bij het hostel. We eten die avond in het restaurant van het hostel en dat smaakte meer dan voortreffelijk.

Maandag 13 mei 
Vandaag slapen we uit tot 08.30 uur, yes jullie lezen het goed 08.30 u.
Na het ontbijt  legt Wilma zich gestrekt op een relax stoel bij het zwembad en ik ga met Mischa naar Cairns om een 4 wheel drive te huren.

Onze gehuurde 4WD

We hebben de auto maar gelijk meegenomen en maken er 's middags gelijk gebruik van om naar Mossman Gorge te rijden in het Daintree National Park. Mossman Gorge ligt zo'n 80 km noord van Cairns. De kustweg naar de Gorge en tevens naar Port Douglas is werkelijk schitterend. Mossman Gorge is een leuke kreek in een mooie natuur met een waterval en een stroomversnelling. Mischa heeft hier nog gezwommen.
Op de terugweg naar Port Douglas geweest, wat zo'n 10 km rijden van Mossman was. We hebben het stadje bekeken en zijn nog even op het strand geweest.Het was al donker toen we naar huis reden.
's Avonds zijn we nog gaan golven, althans een poging gewaagd. We kregen enige instructies, maar er kwam meer gras omhoog dan een bal. Toch maar eens mijn GVB (golfvaardigheidsbewijs) gaan halen.

Dinsdag 14 mei
Er staat vandaag een trip met de 4 wheeldrive naar Cooktown op het programma. Dat was ook de reden dat we een 4 wheeldrive gehuurd hebben, want zonder 4 WD kom je hoogst waarschijnlijk niet in Cooktown.
Het is ongeveer een kleine 300 km rijden

                                              onderweg naar Cooktown

the Lonely biker

De heenweg gaat via de outback. We rijden over de Peninsula Development Rd. Tot 80 km voor Cooktown is de weg verhard en daarna wordt het gravel. Het rijden met de open kap kunnen we nu wel vergeten, want het is nu een en al stof. We komen haast geen auto tegen, wat we wel tegenkomen is een fietser. Hij noemt zichzelf de "Lonely Biker" en komt al vanuit Brisbane. Het moet niet gekker worden. De weg loopt af en toe behoorlijk omhoog.
We komen langs een paar kleine plaatsjes,zoals Mt Molloy en Lakeland, waar we dan ook een pauze inlassen.
Onderweg komen we ook langs Annan Gorge. We willen zwemmen, maar durven eigenlijk niet. Mischa neemt als eerste een duik.

bij de Anna River Gorge

Ik wacht even af of hij niet opgevreten wordt, dat is niet het geval, dus neem zelf ook een duik. Eigenlijk had het andersom moeten zijn. Het oude vlees eerst. Na dit avontuur rijden we verder langs de Black Mountains. Deze massieve stenen massa ligt 30 km zuid van Cooktown en het is fascinerend om dit te zien.   
Tijdens de rit zien we ook verscheidene dode Kangaroes en een paar, die nog vlug de weg oversteken. Ze hebben geluk dat wij daar rijden en niet een roadtrain. In Cooktown aangekomen doen we eerst wat boodschappen en gaan dan naar het strand.

de Vuurtoren van Cooktown

Daar kon je dus echt niet zwemmen vanwege de zoutwater krokodillen en eventueel de aanwezigheid van jelly fish (zeer giftige kwal). Je hebt daar wel prachtige mangroves. Na het strand gaan we nog even langs de Botanic Garden, maar dat stelt niet veel voor. We zoeken een leuk hotelletje en vinden die na niet al te lange tijd. We zullen vannacht slapen in het River of Gold Motel. Een mooie naam voor een goed en niet al te duur hotel.
Om de zonsondergang te zien, rijden we die avond de heuvel op, waar ook de vuurtoren staat. 
We worden beloond op een prachtige zonsondergang. 


Woensdag 15 mei 

Terug naar Cairns. We gaan nu niet via de outback, maar gaan via de kustweg. We rijden langs de Bloomfield track.
Dit is een echte 4 WD  route. Het is een hobbelige weg met veel keien, steile hellingen en over en door kreekjes en langs prachtige watervallen. Het vervelende is, dat je soms niet ziet hoe diep de riviertjes zijn die je over moet steken. We moeten ook af en toe de auto uit om een boomstammetje van de weg te halen. Een werkelijk schitterende route.
            


over de Bloomfield track


door een riviertje


                    

Cape Tribulation

We rijden tot Cape Tribulation, in de volksmond Cape Trib, en gaan daar, na de lunch genuttigd te hebben, lekker een tijdje naar het strand. Cape Trib is waar het Great Barrier Reef en het Daintree regenwoud elkaar ontmoeten. Bijna nergens ter wereld reikt het regenwoud zover tot de zee als hier. 
Daarna rijden we verder tot Daintree, waar we met een cruise mee willen over de Daintree river.
We hebben geluk, want we zijn net op tijd voor de laatste cruise.

op de Daintri river

Behalve verschillende krokodillen en andere dieren, zien we ook hele mooie vogels. Het lijkt wel een prive cruise, want we zitten maar met z'n vijven


             Deze Crock gespot op de Daintry river

 We komen om 18.30 uur weer bij het hostel aan. We eten die avond ook in het hostel en 's avonds is tevens een afscheid feest van een van Mischa's vrienden of een deel er van.https://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.PhotoGallery/images/thumbnail-gallery.png
Om 22.30 uur knappen we af en leggen ons, na weer twee prachtige dagen, ter ruste.
Donderdag 16 mei
Dit wordt een dagje luieren bij het zwembad en de stad Cairns bezichtigen. We leveren onze gehuurde 4 WD in en maken een wandeling door de stad en de Pier.

 

de haven van Cairns
tijdens de wandeling door de stad

 
In het centrum van Cairns                     De Pier in Cairns
Er rijdt elk uur een pendel busje naar en van het hostel, dat is wel heel gemakkelijk. We maken daar dan ook gebruik van en gaan eind van de middag terug naar het hostel om 's avonds weer terug te keren voor een heerlijk diner.
Na het etentje bezoeken we nog de nachtmarkt.
Nog even een praatje weer. Daar raak je nooit over uit gepraat, maar het is hier al dagen schitterend weer.

 Vrijdag 17 mei
 
Op de boot naar Green Island We staan al vroeg op, want er staat vandaag een excursie naarGreen Islandop het programma.
Het is weer een prachtige dag en worden met het pendelbusje naar de Pier gebracht, vanwaar de boot naar Green Island vertrekt.
Het is een 1 uur durende boottocht naar een soort Bounty eiland. Kijk naar de link voor meer info.Green Island
Voordat we wat gaan ondernemen, huren we een paar ligstoelen en een parasol, wat geen overbodige luxe was. De temp. loopt 's middags op tot 35 C. Na wat gezwommen te hebben, gaan we met een glasbodem boot en daarna met een soort sub mee om het Reef te aanschouwen. Het is werkelijk weer fenomenaal wat we zien. Prachtige koralen wisselen zich af met de mooiste tropische vissen en zelfs zeeschildpadden.

         onderweg naar Green Island                                                                      Snorkelen op Green Island
Na een heerlijke BBQ lunch gaan we wat snorkelen om daarna met een boot mee te gaan, om te duiken.
Omdat ik mijn duikbrevet nog niet heb gaat er een instructeur mee. We doen een 45 min. duik naar ongeveer 10 a 15 meter diepte. Het is weer prachtig wat we zien. Het is ook enorm helder en genieten van de mooie onderwater wereld.
We vertrekken om 16.00 uur van dit schitterende eiland.
Toen we bij het hostel aankwamen bleek daar ook een BBQ te zijn. Dat was ook niet verkeerd.
We kunnen weer terug zien op al weer een hele leuke en mooie dag. Nog 1 dagje en dan zit het er helaas weer op.
We duiken na een gezellige avond ons bedje voor de laatste keer in. Morgen staat helaas het vertrek gepland.

Zaterdag 18 mei
Dit wordt de laatste dag inAustralië
De vertrektijd is 15.15 uur van het vliegveld van Cairns, dus we hebben nog even om van het zonnetje te genieten.
We hebben gisteravond al bijna alles ingepakt. Bij het zwembad is het zo warm, dat we meer in als naast het zwembad liggen.
Om 13.30 uur is het dan zover. We nemen afscheid van iedereen, die we hebben leren kennen en gaan samen met Mischa, die ons wegbrengt, met een taxi naar het vliegveld.
Het is maar een klein stukje rijden naar het vliegveld. Het is een klein en rustig vliegveldje.
Samen met Mischa, die daar nog een tijdje stage zal lopen, drinken we nog wat.
We nemen ook van Mischa afscheid en gaan door de Douane op weg voor een hele lange terugvlucht.
We hebben weer een tussenstop in Hongkong, maar nu niet meer dan 4 uur.
Na een goede vlucht landen we op zondag 19 mei in Amsterdam. We worden daar door Jeffry met vriendin Mieke opgewacht.
09.30 eindelijk thuis.

Samenvatting
Een reis naar Australië stond al lang op ons verlanglijstje, dit zouden we pas doen als we beiden met pensioen zouden zijn.
Omdat Mischa (onze zoon)  nu in Cairns stage liep, is deze reis wat eerder gekomen dan gepland.
We hebben van deze reis geen minuut spijt gehad. Nog gekker, we hebben besloten om Australië nog een keer te bezoeken, maar dan voor een wat langere tijd.
Dit is dan ook gebeurd in 2005, zie reisverslagen Australië Zuid  en  Australië Noord
Het is werkelijk een schitterend land, heel relaxt, heel vriendelijk.
Het is echt een land om door heen te trekken hetzij met een rugzak, auto of zoals wij het deden, op een iets luxere manier, per camper. De campings zijn uitstekend en overal, bij meertjes, parken etc staan barbecues, waar je gebruik van kan maken.
We hebben heel veel gebruik gemaakt van de camping keten "BIG 4"
Wat we ook aan kunnen raden , is om een Sim Lock vrij mobieltje mee te nemen en om daar een simkaartje te kopen. Hebben daar heel veel gemak van gehad.
Hoewel heel de oostkust en de Blue Mountains een genot waren om doorheen of langs te rijden, waren er toch een paar dingen die er uitsprongen. Dat waren als eerste het Great Barrier Reef  (Whitsundays) en als tweede de excursie naar Fraser Island.
We hebben ontzettend genoten. Vele foto's geschoten en de hele reis op video vastgelegd.
Hier hebben wij een aardige film van in elkaar gedraaid. Voor belangstellenden is deze bij ons te bezichtigen en voor toekomstige Australië gangers is deze per mail eventueel op te vragen.


 
E-mailen
Map